Op Driekoningendag, zaterdag 6 januari 2018, zetten  de vormelingen uit Bever en Akrenbos zich in voor het goeie doel: KIK! Uitgedost als volwaardige koningen gingen zij in drie groepen van huis tot huis de bewoners verrassen met hun gezang. De centjes die zij hiermee vergaarden zijn bestemd voor Kids in Kindia.

 Al vroeg in de ochtend gaven alle Melchiors, Balthazaren en Casparen afspraak in het parochielokaal om er de noodzakelijke koninklijke attributen in elkaar te knutselen en om er het gelegenheidsliedje aan te leren. Ze wilden de toehoorders alleszins iets aanbieden dat mooi klinkt, zodat ze ook waar krijgen voor hun milde bijdrage. Voor de gelegenheid maakten de begeleiders een lied op de tonen van ‘Ode aan de Vreugde’ van Beethoven, overigens ook de melodie achter de Europese Hymne.

‘Alle mensen worden vrienden,

Zingen jullie met ons mee?

Zo verzam’len wij wat centjes

Voor de kindjes van Guinée.’

 Bij het vallen van de avond gaven de groepen elkaar terug afspraak in de parochiezaal om de al bij al toch zware tocht bij een kop warme chocomelk af te sluiten. Bijzonder fier mochten de sterzangers dan ook meedelen dat hun inspanningen naar waarde werden geschat. De totale opbrengst bedroeg niet minder dan 804,84 euro.

(copyright- Editiepajot-Godelieve Deschuyffeleer)